Food Friday | Chef met lef brengt je de Saté, saté, kip saté!

Nigel van der Horst, ook wel bekend als Chef met lef is 26 jaar oud en een echte master in de keuken. Door middel van recepten probeert hij mensen te inspireren om gezond, lekker en makkelijk te koken. Zijn Instagram game is best wel hard en daar inspireert hij dan ook al jaren mensen om beter te leven. Dat doet hij als kok in de keuken, maar ook als fanatieke sporter in de gym. Hij laat zien dat je eigenlijk alles kunt eten, zolang je maar een balans creëert tussen voeding en je dagelijkse verbranding. Hij laat niet alleen de ingrediënten zijn, maar ook de exacte voedingswaarden. 

Wij hebben hem weten te strikken om elke week zijn favoriete recept met ons te delen. Deze week presenteren wij de ‘Saté, saté, kip saté.’!

(Bereidingstijd 20-30 minuten)

Ingrediënten voor 2 personen

Wat heb je allemaal nodig:

  • 400 gram kippendij (Ik haal ze altijd voor gemarineerd & gespiesd bij de poelier)
  • 100 gram Basmati rijst (ongekookt)
  • 150 gram Chinese kool
  • 120 gram Atjar
  • Sambal (naar keuze)
  • Saté mariande (zakje)
  • 30 gram gebakken uitjes
  • rode peper
  • Saté saus
  • Kokosroom (of melk)
  • 10ml Sriracha
  • kroepoek (hoeveelheid naar keus natuurlijk)

Saté pimpen:

  • 100 gram Wijko saté saus
  • ½ eetlepel Sambal Oelek
  • 40-50ml Kokos room
  • zout

Voor de saté:

Zet een steel pan op het vuur en doe eerst de kokosroom erin. Laat deze even warm worden en voeg vervolgens de satésaus toe. Blijf roeren, houd het vuur laag want anders kookt het aan. Dan doe je de eetlepel sambal erbij, snufje zout. Als de saus te dik word, kan je water toevoegen. Even een paar minuten roeren, vuur uit zetten en laten staan. Waarschijnlijk maak je meer saus dan nodig hebt.


Voedingswaarde voor de gehele maaltijd

[column size=one_third position=first ]

Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten

[/column] [column size=one_third position=middle ]

1328kcal
123 gram
92 gram
9 gram
40 gram

[/column] [column size=one_third position=last ] [/column]

De 11 te nemen stappen

  1. Zet je oven op 200 graden.
  2. Maak de marinade voor kip. (zie verpakking)
  3. Snijd de kip in grote blokjes en leg deze in de marinade (Laat dit alvast in trekken)
  4. Kook de basmati rijst (Zie achterkant pak voor bereidingswijze)
  5. Snijd de groentes allemaal fijn en de pepper
  6. Mix de bosui, rode ui en komkommer met de atjar
  7. Rijg de kip op stokjes
  8. Zet een grillpan op middel hoog vuur met een scheutje zonnebloemolie erin
  9. Gril of bak de kip even kort aan.
  10. Gaar ze verder in de oven. 6-8 minuten
  11. Als alles klaar is kan je mooi een boord op maken. De saté saus over de kip gieten, gebakken uitjes erover en smullen maar.

Enjoy!


Met de smakelijke groeten van de Chef,

met lef 😉

Related Posts