Food Friday | Chef met lef brengt Kip Shoarma met verse knoflooksaus

Nigel van der Horst, ook wel bekend als Chef met lef is 26 jaar oud en een echte master in de keuken. Door middel van recepten probeert hij mensen te inspireren om gezond, lekker en makkelijk te koken. Zijn Instagram game is best wel hard en daar inspireert hij dan ook al jaren mensen om beter te leven. Dat doet hij als kok in de keuken, maar ook als fanatieke sporter in de gym. Hij laat zien dat je eigenlijk alles kunt eten, zolang je maar een balans creëert tussen voeding en je dagelijkse verbranding. Hij laat niet alleen de ingrediënten zijn, maar ook de exacte voedingswaarden. 

Wij hebben hem weten te strikken om elke week zijn favoriete recept met ons te delen. Deze week presenteren wij: ‘Kip Shoarma met eigen gemaakte verse knoflooksaus.’  Snel Lekker & simpel 😉 #weekendfood

(Bereidingstijd 20 minuten)

Ingrediënten voor 1 a 2 personen

Wat heb je allemaal nodig:

  • 1 Turks (Pita) broodje
  • 150g kippendijfilet
  • 30-40ml Hellmans mayonaise
  • ½ teentje knoflook
  • ½ tomaat
  • kropje romeinse sla
  • ½ rode ui
  • ¼ rode & groene peper
  • paar plakjes komkommer

*De kruiden voor shoarma kan je zelf maken of je kunt kant en klare shoarma kruiden kopen (voor luie mensen zonder ‘LEF’).

Dus voor de mensen die wel ‘LEF’ hebben is hier de samenstelling van kruiden als je zelf in een creatieve bui bent:

  • 0,5 theelepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Zout
  • 0,5 theelepel Peper
  • 0,5 theelepel Knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel Chilipoeder
  • 0,5 theelepel Gemalen Korianderpoeder (Ketoembar)

Ik raad aan om op dit in een klein potje of schaaltje te doen en ongeveer ¼ ervan te gebruiken voor dit recept. De rest kun je bewaren.


Voedingswaarde voor de gehele maaltijd

[column size=one_third position=first ]

Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten

[/column] [column size=one_third position=middle ]

663kcal
43 gram
42 gram
9 gram
35 gram

[/column] [column size=one_third position=last ] [/column]

De 10 te nemen stappen

  1. Verwarm de oven op 200-220 graden.
  2. Kruid de kippendij met de shoarma kruiden en voeg een beetje zonnebloem olie toe.
  3. Als de oven heet genoeg is doe je de kip erin, deze zal tussen de 8-10 minuten nodig hebben om te garen.
  4. Doe het pita broodje ook voor 4-6 minuten in de oven.
  5. Nu kan je de groentes snijden.
  6. Snijd een deel van de pepers heel fijn, in hele kleine blokjes
  7. Doe wat mayonaise in een kom.
  8. Rasp of pers het halve knoflook teentje.
  9. Voor de knoflook saus. Voeg de fijne stukjes groene, rode peper en knoflook toe aan de mayonaise, een snufje zout en roer dit even goed door.
  10. Als de kip gaar is, snijd je deze in fijne smalle stukjes en dan kan je je broodje shoarma gaan op maken!

Enjoy!


Met de smakelijke groeten van de Chef,

met lef 😉

Related Posts